W A I T I N G .
D'Owner;
my short bio


Syahirah :)Takkan mampu mengubah masa lalu. Tapi boleh usaha untuk baiki masa akan datang.
*PUT YOUR OWN*

bold, underlined, italic
blockquote

click the number;
secret box

1 2 3 4
1. Archive
2. Banner
3. Contact me
4. Ask.fm

Walkie Talkie;
chat box



Friends;
my followers



Credit;
thanks to;

Template by : Yuuki
Basecodes : Yuuki
Image by : Tumblr & Google
Edited by : SYAHIRAH
Perjuangan belum berakhir
Friday, 3 August 2012 | 6:34 am | 0 waiting

Assalamualaikum .

Sihat semua , Alhamdulillah , dah hampir 2 minggu kita berpuasa . Rasa macam sekejap je , Korang buat solat terawih tak ? Alhamdulillah , mesti buat kan . Dalam bulan Ramadhan , jangan lepaskan peluang buat ibadat banyak2 , besar pahalanya . Sapa taknak kan . =)

Macam sekejap je masa berlalu , next week adalah minggu yang sangat saya takut . What ? Trial PMR . Aigoo . Acano ni , Dah sedia ke ? -.- Emm , orang yang dah amik PMR mesti ada yang ckp "Alah , PMR je kott , senang je . " Bagi mereka senang . Sebab dah lepas . Takpe takpe . Kalau kita belajar betul2 , fokus . InsyaAllah kejayaan akan kita capai . Tapi jangan lupa doapada Allah . Yela , tanpa restu Allah kita takkan berjaya jugak . Pengetua pon target tinggi tahun ini . Batch 97 , YOU CAN DO IT ! Kita buktikan nanti ! Takpelah tahun ni kita tak beraya pon takpe . Tahun depan kan ada lagi . Cikgu pon cakap , " Awak belajar betul2 ! Nanti abiz PMR awak nak buat apa , main game , tido , main fb , suka hati awak lah ! Sekarang fokus pda PMR dlu ! " Yeahh . Biasalah kan , klau nak periksa besar macam PMR or SPM , tak abiz2 tido lambat or tak cukup tido . Tension ,  kena abizkan homework yang berlambak . Tapi itulah , Practice make perfect . Kalau cikgu je usaha bermati-matian tapi anak murid die pemalas , tak berjayalah nak capai target sekolah . Murid pon kena bantu cikgu , Usaha bermati-matian . Usaha yang luar biasa akan memberi keputusan yang luar biasa juga .

Fikir2 , lepas PMR nanti nak masuk Madrasah . Saya dah beritahu parents , dieorg setuju tapi nak tengok tempat tu dulu . Memang berhasrat sangat nak masuk sana . Ada pengalaman baru . InsyaAllah . Lagi2 , lepas PMR bukan ada buat apapun kan . Daripada membuang masa lebih baik buat benda yang berfaedah kan , Nak masuk ni pon bergantung pada parents jugak . Kalau dieorg bagi , okelah . Masuk sana pon dalam 1 bulan lebih je . Nak tunggu result PMR keluar kan . InsyaAllah , kalau ada rezeki saya akan ke sana . Harap2 dalam masuk sana walaupon sekejap kan . Amin .





Semakin berilmu sepatutnya semakin merendah diri , semakin taqwa kepada Allah , semakin merasakan diri ini lemah di hadapan Allah . :')