W A I T I N G .
D'Owner;
my short bio


Syahirah :)Takkan mampu mengubah masa lalu. Tapi boleh usaha untuk baiki masa akan datang.
*PUT YOUR OWN*

bold, underlined, italic
blockquote

click the number;
secret box

1 2 3 4
1. Archive
2. Banner
3. Contact me
4. Ask.fm

Walkie Talkie;
chat box



Friends;
my followers



Credit;
thanks to;

Template by : Yuuki
Basecodes : Yuuki
Image by : Tumblr & Google
Edited by : SYAHIRAH
Muslimah yang tidak mahu kalah
Wednesday, 23 May 2012 | 3:56 am | 0 waiting

Assalamualaikum .

Alhamdulillah , ni kali kedua saya buat blog . Entahlah kenapa hati ni tergerak nak buat balik blog baru . Penat jugak kena edit balik blog ni.

Tadi kat sekolah , alhamdulillah dah lepas 8 paper . Tinggal 1 je lagi paper . Mudah- mudahan dalam pekse ni dapat result yang cemerlang . Amin . *berdebar-debar



Untuk post yang pertama ini saya mahu kongsikan sedikit tazkirah . Tak banyak pun .

Muslimah yang tidak mahu kalah (Kiasu)

Adakah kita mempunyai kawan yang tidak mahu beralah ? Dia suka mengeluarkan komen yang bukan-bukan seperti berikut :

*"Macam itu , saya pun mampu"
*"Penulisannya tidak sehebat mana . Cuma seperti ini , sambil tidur pun saya mampu buat . 
Hal yang jelas adalah individu seperti itu mempunyai sikap tidak mahu kalah dalam segala hal . Katakanlah apa sahaja kepadanya . Dia pasti cuba menonjolkan kehebatannya seolah-olah dialah yang paling hebat di dunia . 


Apabila kita memiliki sifat tidak mahu kalah , tukar perspektif kita pada sifat itu. Jadilah insan yang tidak mahu kalah kepada cabaran . Buktikan kebolehan kita dengan tindakan yang bermanfaat dan bukan melalui komen-komen yang menyakitkan hati .


Akhir kalam , Dunia ini jadi penting kerana adanya akhirat . Bagaiman kita melayari kehidupan dunia , itulah natijah kita di akhirat  :)